Održan sastanak Vlade i župana

U Slunju je u utorak 5.srpnja održan 12. sastanak Vlade i župana, a na kojem je sudjelovao i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. Ovim sastankom je nastavljena dobra praksa redovitih polugodišnjih tematskih susreta sa županima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave u organizaciji Vlade RH.

U svome uvodnom izlaganju predsjednik Vlade Andrej Plenković naveo je kako je napravljena platforma, okvir za razvoj novih ideja, za informiranje o politikama, zakonskim prijedlozima i projektima, kao i za usuglašavanje stavova središnje vlasti s jedinicama lokalne i područne samouprave.

Također je dodao i kako je politika Vlade da se vodi računa o onim dijelovima Hrvatske koji objektivno nisu u jednakom položaju kao i neki drugi krajevi Hrvatske koji imaju blagodati obale ili žitnice, ili bolje prometne povezanosti s drugim državama.

Na dnevnom redu su bile tri teme. Ministrica Nataša Tramišak predstavila je višegodišnji financijski okvir (2021-2027), ministar Davor Filipović mjere za ublažavanje energetske krize, a o mjerama pomoći u poljoprivredi i ribarstvu govorila je ministrica Marija Vučković.