Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o staroj školi u Voloderu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) upitao je gradonačelnika zna li se što će biti sa starom školom u Voloderu, „hoće li se srušiti, urediti ili će i dalje biti ruglo ovog mjesta“ naglasio je u upitu.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je u planu da se ona sruši, no, trenutno još uvijek ima svoju svrhu. Naime, u njoj trenutno žive osobe koje su korisnici socijalne skrbi, te se zbog tog razlog ona još nije srušila.

„Nije tolika prijetnja sigurnosti osobama koje tamo žive, čak ju koriste i pojedine udruge za skladištenje svojih stvari, no, s vremenom, kada bude pogodan trenutak, poduzet će se određene aktivnosti.“

Vijećnik Kondres potom je napomenuo kako osobe koje tamo stanuju ponašaju se nemarno, puštaju životinje koje su prijetnja djeci. „Već je bilo dosta prigovora od roditelja školske i vrtićke djece koja prolaze pored tog objekta kako bi došle u školu ili vrtić.“ – napomenuo je i zamolio da se poduzmu određene mjere da se spriječe nepoželjne situacije.