Grad Popovača nastavit će s mjerom sufinanciranja kupnje ili izgradnje prve nekretnine za mlade

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac istaknula je da prema informacijama koje su prethodno dobili, ali i prema riječima mladih, prošle je godine uspješno provedena mjera subvencioniranja kupnje ili izgradnje prve nekretnine za mlade. Vijećnicu je zanimalo stoga hoće li se ova mjera ponavljati te kada se može očekivati raspisivanje natječaja.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je riječ o važnoj mjeri za koju trenutno vlada velik interes.

“Grad je prošle godine zaprimio 33 zahtjeva, a 3 nisu zadovoljila uvjete natječaja. S po 30 tisuća kuna Grad je pomogao mladima da ostanu na području Grada Popovače i riješe svoje egzistencijalno pitanje. Smatramo da je taj posao dobro odrađen i želja nam je da na taj način i nastavimo podizati kvalitetu i uvjete življenja naših mladih ljudi u ovoj sredini.„

Grad Popovača i ove je godine u svom proračunu predvidio sredstva za tu namjenu, dodao je gradonačelnik te pojasnio: “Natječaj će biti raspisan početkom jeseni, a kako bi do kraja godine bili obrađeni svi zahtjevi i isplaćena sredstva. Na temelju prošlogodišnjeg broja zahtjeva predviđeno je 900 tisuća kuna. Ukoliko bude potrebe, Grad će osigurati i dodatna sredstava za tu namjenu s ciljem kako bi se svima moglo udovoljiti.”

Pojasnio je gradonačelnik i kako je dogovoreno da se odrade sitne korekcije, prije svega u osiguranju tih sredstava, a kako bi se što poštenije sredstva dodijelila.