Druga grupa od 261 učenika 4. razreda iz cijele Sisačko-moslavačke županije stigla u Split na besplatno ljetovanje

Učenice i učenici 4. razreda s područja cijele Sisačko-moslavačke županije, njih 261 i 31 pratitelj, stigli su u srijedu, 20. srpnja 2022. godine na besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Djeca iz 11 osnovnih škola i to: OŠ „Braća Ribar“ Sisak, OŠ Galdovo Sisak, OŠ Glina, OŠ Sunja, OŠ Vladimir Nazor Topusko, OŠ Popovača, OŠ Zorke Sever Popovača, OŠ Banova Jaruga, Katolička OŠ Novska, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak i OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće kao i prva grupa bit će smješteni u Učeničkom domu Split i u Ženskom đačkom domu Split. Podsjetimo, da je za vrijeme trajanja ljetovanja Splitsko-dalmatinska županija omogućila učenicima smještaj i puni pansion, te bogat sportski, kulturni i zabavni sadržaj: organiziran boravak uz spasioce i kupanje na plaži Bačvice i Bene uz različite sportske sadržaje, plivanje, picigin, badminton, potezanje užeta…izlet u Sinj uz kulturno-povijesni sadržaj, upoznavanje s detaljima oko Sinjske alke, obilazak hipodroma, aerodroma, postave muzeja, organizirano je slikanje za milenijsku fotografiju razreda, kupanje na bazenu, zabavni večernji program u dvorani kampusa, razgledavanje centra grada, Dioklecijanove palače i drugih poznatih znamenitosti, obilazak Poljuda, Arheološkog muzeja, Sustipan, izlet na Marjan, igra-Lov na blago sv. Jeronima i drugo.

Sisačko-moslavačka županija osigurava troškove prijevoza do Splita, te povratak za učenike, njihove pratitelje i medicinsko osoblje, te troškove pratnje kao i osiguranje djece.

Rezultat je to inicijative i  dobre suradnje sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana.