Aktivnosti usmjerene na osnaživanje ponude Ulaza u Lonjsko polje u Osekovu

Gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa svojim suradnicima održao je prošloga tjedna sastanak sa v.d. ravnateljem Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Culjak Damirom u cilju definiranja nastavka suradnje.

Kako je tom prilikom izvijestio Culjak, u tijeku je provedba postupka nabave pet električnih golf vozila koja će biti u ponudi Posjetiteljskog centra Crna roda u Osekovu. „U tijeku je i provedba postupka nabave usluge projektiranja garažnih prostora uz Centar, za potrebe navedenih vozila. Ponuda će dodatno, kako je planirano, biti obogaćena i nabavkom električnih bicikala te kanua“- istaknuo je v.d. ravnatelj Parka prirode Lonjsko polje.

Na sastanku je dogovoren i angažman Grada Popovače u uređenju dijela biciklističke staze paralelne sa autocestom, a koja će spajati prijamne centre Repušnica i Osekovo. “U cilju stvaranja što bogatije ponude odnosno privlačenja što većeg broja posjetitelja, Grad planira i nastavak uređenja vidikovca“- naglasio je gradonačelnik Josip Mišković te najavio i spremnost Grada na sufinanciranje održavanja programa škole u prirodi za učenike s ovog područja u Lonjskom polju. U okviru ovog sastanka izražena je i potreba osiguravanja kontroliranog ulaza u prostor Parka kroz postavljanje rampe.