U Gornjoj Gračenici održan nogometni turnir mladeži

U organizaciji ŠNK Mladost Gornja Gračenica, a pod pokroviteljstvom Grada Popovače i gradske Turističke zajednice proteklog je vikenda održan turnir mladeži za limače i pionire.

Predsjednik kluba Manuel Hanžek istaknuo je kako je u svakoj kategoriji sudjelovalo 6 ekipa. „Uz domaćine sudionici turnira bili su ŠNK Mladost Repušnica, NŠK Voloder, NŠK Sokol Velika Ludina te NK Vatrogasac Husain u obje kategorije, dok su u limačima se natjecali i ŠNK Češko selo Petrinja, a u pionirima ŠNK Šartovac.

U kategoriji pionira pobjednik turnira je NK Vatrogasac Husain, drugo mjesto osvojio je  ŠNK Šartovac, a treće NŠK Voloder, dok je u kategoriji limača najuspješniji bio ŠNK Češko selo Petrinja, drugi NŠK Voloder, a treći ŠNK Mladost Repušnica.“

Pehare i medalje najboljima dodijelio je Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače i predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga.

„Cilj ovog natjecanja je da što više djece uključimo u sportske aktivnosti, da imamo što više sportskih sadržaja tijekom ovih ljetnih mjeseci ali i da se održi kompetitivni duh. Drago nam je kad vidimo da se okupio ovako veliki broj djece koja su se srčano borila za prvo mjesto.“ -istaknuo je Miklaužić čestitavši najboljima.

Turnir mladeži u Gornjoj Gračenici drugi je puta organiziran za dva uzrasta, a u godinama koje slijede organizatori se nadaju prilici za pozivanje većeg broja sudionika, ali i zbog visokih temperatura, održavanju turnira u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.