Siščanka Ines Grgić nova je Miss Sisačko-moslavačke županije

Nakon tri godine stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovno je održan izbor za Miss Sisačko-moslavačke županije.

Za titulu missice koja će Sisačko-moslavačku županiju predstavljati na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta natjecalo se 15 djevojaka iz svih dijelova naše županije.

Na Izboru, natjecateljice su, uz uvodnu zajedničku plesnu točku, imale još četiri izlaska pred publiku noseći odjeću, nakit, frizure i modne dodatke različitih sponzora, među kojima su najbrojniji bili domaći.

Sve to odvijalo se pod budnim okom žirija koji su činili: Adrijana Nenadić, potpredsjednica Gradskog vijeća u ime Grada Petrinje, Maja Vračarić, direktorica Direkcije Izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta, Branka Prišlić, glavna tajnica Udruge Glas poduzetnika, Ana Kolarić, voditeljica cvjećarnice Majda, Tanja Polanščak, vlasnica salona za uljepšavanje Ipanema, Vesna Markanović, dizajnerica brenda nakita Jo-Jo design, Tatjana Nogić, vlasnica butika X Kids, Galina Furlan, dizajnerica i vlasnica vjenčanica Galina, Enver Morina, vlasnik pekarne Edi, Monika Bogdanić, Miss SMŽ 2018. godine i Danijela Bjelac u ime organizatora Izbora Miss SMŽ.

Nakon defilea u vjenčanicama, žiri je obznanio odluku o 6 „superfinalistica“ – djevojaka koje su ušle u uži krug natjecanja i koje su potom odgovarale na pitanja članova žirija.

Naravno, vrhunac večeri bilo je proglašenje missice i njezinih pratilja. Drugom pratiljom Miss SMŽ proglašena je Klara Gavranović (20) iz Novske kojoj je lentu uručila Maja Vračarić, direktorica Direkcije Izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Prvom pratiljom Miss SMŽ žiri je proglasio Lorenu Šubić (23) iz Petrinje. Njoj je lentu uručila Adrijana Nenadić, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje, kao predstavnica Grada Petrinje koji je bio jedan od pokrovitelja Izbora.

Najočekivaniji trenutak bilo je proglašenje ovogodišnje pobjednice, a titulu Miss SMŽ za 2022. godinu ponijela je Ines Grgić (21) iz Siska.

Pobjedničku lentu uručio joj je Dalibor Bišćan, gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice, kao izaslanik sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka.

Krunu je novoj missici predala njezina prethodnica, Helena Ćatić iz Hrvatske Kostajnice, koja je izabrana 2019. godine i spletom okolnosti nosila titulu Miss SMŽ čak tri godine. Missici i njezinim pratiljama uručene su i sponzorske nagrade.

Osim ljepotom i držanjem, Ines je simpatije  žirija i publike osvojila i svojim odgovorom na pitanje iz žirija, poručivši svim djevojkama da vjeruju u sebe. Ipak, nakon proglašenja, priznala je kako se nije nadala ovakvom raspletu: „Iskreno, nisam se nadala ničemu od ovoga. Prijavila sam se nekakvim spletom okolnosti i zapravo sam došla ovdje da vidim da to mogu i da pobijedim samu sebe, jer se još uvijek tražim, gradim svoje samopouzdanje. Jednostavno, nisam vjerovala da mogu, ali nakon ovog, vjerujem da mogu sve“, rekla je nova Miss SMŽ.

Ines je studentica treće godine poslovne ekonomije. Sebe opisuje kao iskrenu, pozitivnu i vedru osobu. U slobodno vrijeme voli pisati poeziju, boraviti u prirodi, družiti se s prijateljima i obitelji koji su joj velika podrška u svemu što radi. Velika ljubav su joj psi, posebno pasmina Bichon Havanezer, inače izvrsni terapijski psi: „Velika mi je želja uzgajati tu pasminu jer to su terapijski psi koji pomažu djeci s poteškoćama, a nema veće sreće i zahvalnosti od toga da pomogneš onima kojima je najpotrebnije“, navela je u svom predstavljanju Ines Grgić.

Još puna dojmova i uzbuđenja o nastavku natjecanja na Izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta još nije počela razmišljati. „Što treba biti – bit će“, rekla je.

Program ovogodišnjeg Izbora za Miss SMŽ koji je održan u Centar novog života Petrinja privukao je mnoštvo posjetitelja zadovoljnih što se Izbor ponovno održava.