“Pogledom u plavo” započelo još jedno “Ljeto u Popovači”

Pogledom u plavo započelo je još jedno „Ljeto u Popovači“. Ronjenje je i ove godine privuklo velik broj djece i mladih, a uz promociju sporta, ovaj je projekt doprinio i promociji hrvatskog podmorja.

Brojni građani i posjetitelji imali su tako jedinstvenu priliku tijekom dva dana okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Plave promocije, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu što boljeg i kvalitetnijeg ljeta u gradu.

„Velika nam je želja bila da i ove godine dovedemo „Pogled u plavo“ u Popovaču kako bi približili ljudima ronjenje i pružili im mogućnost da spoznaju ljepote podvodnog svijeta i čari ronjenja, a ujedno kako bi i obogatili ljetni program za sve građane i posjetitelje Popovače. Ronjenje je doista posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje, a kroz ovaj projekt smo posebice omogućili djeci i mladima da uživaju u  ovoj doista prekrasnoj aktivnosti” – kazao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja te upoznavanja s ronilačkom opremom posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine. Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Ronjenju s instruktorima najviše su se veselili najmlađi, posebice oni koji se još nisu okušali u toj aktivnosti. „Bio je malo hladno, ali super. Instruktor je bio jako pažljiv, sve mi je dobro objasnio i baš sam uživala.“ – rekla je Tea, jedna od polaznica, a slično su svoje iskustvo opisali i brojni drugi.

Podsjetimo, projekt „Pogled u plavo“ provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. „Ovdje smo petu godinu zaredom, odaziv djece i mladih, ali i nešto starijih građana je izuzetno dobar, tijekom dva dana posjetilo nas je između 250 i 300 polaznika i veselimo se ponovnom dolasku” – rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.

Manifestacija „Ljeto u Popovači“ osim pod vodom, kroz različite kvalitetne sadržaje osigurala je dobru zabavu i na kopnu. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se tako brojne zabavne i edukativne aktivnosti za stanovnike Popovače i njihove goste, a o kojima više možete saznati na stranicama Grada i gradske Turističke zajednice.