Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Na 8. sjednici Županijske skupštine, koja je u petak, 3. lipnja 2022. godine, održana u Sisku, uz ostale je odluke donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana Sisačko-moslavačke županije, kao i ona o prihvaćanju prijedloga Kodeksa ponašanja vijećnika Županijske skupštine, a usvojeno je i Izvješće o preraspodjeli sredstava planiranih u Proračunu Sisačko-moslavačke županije za 2022. godinu.

Vijećnici su na ovoj sjednici jednoglasno prihvatili sve prijedloge za dodjelu nagrada Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada za životno djelo posthumno će, na Svečanoj sjednici Županijske skupštine, biti dodijeljena sisačkom akademskom kiparu i slikaru. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena i Anti Živkoviću, predsjedniku županijske Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i dugogodišnjem humanitarnom djelatniku.

Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju primit će Caritas Sisačke biskupije, na čelu s ravnateljicom Kristinom Radić i predsjednicom Povjerenstva za pomoć stradalima u potresu, sestrom Smiljom Perom Čirko.

Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljena hrvatskom umjetničkom fotografu i kiparu Stephanu Lupinu.

Dodajmo i kako je vijećnica Anita Sinjeri Ibrišević (HSS) zbog obavljanja nespojive dužnosti svoj mandat stavila u mirovanje, a dužnost vijećnika počeo je obnašati Ernest Ciprijanović (HSS).