Letački susreti Aerokluba Popovača u povodu Dana Grada

Aeroklub Popovača organizirao je u povodu obilježavanja Dana Grada još jedne letačke susrete.

Druženje na letilištu u Voloderu proteklog je vikenda okupilo domaćine kao i članove aeroklubova iz susjednih lokalnih jedinica.

„U okviru ovog susreta članovi popovačkog Aerokluba i Aerokluba OSA iz Kutine demonstriraju letove motornim zmajevima, mikrolaganim avionima, modelima odnosno maketama i dronovima. Riječ je o već tradicionalnom druženju kojim dajemo svoj doprinos obilježavanju Dana Grada, a gdje svi zainteresirani građani koji nas posjete mogu probati letenje “- istaknuo je predsjednik Kluba Marijan Rukavina.

Aeroklub Popovača inače u Popovači djeluje od 2007. godine, a osnovan je u cilju promicanja zrakoplovnih sportova na ovom području. „Letilište koje koriste u Voloderu prostire se na oko 33000m² i uz podršku Grada Popovače ovdje su nam osigurane sve pretpostavke za bavljenje sportsko- rekreativnim zrakoplovstvom”- istaknuo je Rukavina dodajući kako program rada Kluba inače obuhvaća niz druženja u okviru kojih se predstavlja i promovira ovaj specifični sadržaj.

Ovogodišnji program Aerokluba organiziran u povodu obilježavanja Dana Grada posjetili su gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.