Gradsko vijeće Popovače o zapuštenim imanjima i održavanju javnih površina

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Uremović upitala je gradonačelnika „zašto Grad ne reagira na sve veći broj zapuštenih privatnih imanja, ali i javnih površina?“ navodeći pritom kako visoka trava uz nogostupe stvara svakodnevne probleme u prometu, te dovodi djecu u opasnost.

Što se tiče privatnih imanja, gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je dužnost komunalnog redara da ih evidentira i pošalje opomene. Svjestan je da je tih lokacija dosta, ali i da se ljudi oglušuju na opomene, te je napomenuo kako će se morati sukladno Zakonu odraditi i sljedeći postupci.

Što se tiče javnih površina, gradonačelnik je pojasnio kako je njihovo održavanje većinom povjereno Komunalnim servisima Popovača te su određene aktivnosti pokrenute, posebice u središtima mjesta i mjestima gdje boravi najveći broj ljudi.

„U planu je sve ono što Grad Popovača ima u svom programu za košnju da se to tijekom godine uredi. Ovim putem upućujem apel našim građanima jer onaj dio koji se nalazi ispred naše okućnice, odnosno kuće, naše je ogledalo i mislim da ne bi trebao biti problem da kad se kosi dvorište, da se pokosi i taj dio bankine ili grabe.“ – rekao je.

Gradonačelnik je potom napomenuo kako KSP, osim bankina koje su uz nerazvrstane ceste, a kojima gospodari Grad, održava i bankine uz dio županijskih i državnih prometnica koje su na frekventnijim lokacijama, a sve kako bi građani bili zadovoljniji, ali i kako bi te prometnice bile sigurnije, odnosno kako bi sve imalo i estetski veću vrijednost, jer se inače one kose jednom ili dva puta godišnje.