Gradsko vijeće Popovače o problemima s kompostanom

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače ponovno je aktualizirana tema vezana uz rad kompostane u naselju Stružec.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) pitao je gradonačelnika je li poduzeo neke konkretne mjere kako bi se taj problem trajno i konačno riješio?

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je nakon njegovog susreta s predstavnicima Mjesnog odbora poslao upit vlasniku kompostane te mu je odgovoreno kako je do širenja neugodnog mirisa došlo zbog tehničkog kvara na opremi. „Obišao ih je i komunalni redar, a mi smo kao Grad zahtijevali da poslovanje bude sukladno propisima, odnosno onako kako je to bilo u posljednjih nekoliko mjeseci prije tog kvara. U ovom času najbolje bi bilo da inspekcijske službe ili netko drugi tko je za to nadležan, donesu rješenje o zatvaranju kompostane. To bi bilo najbezbolnije za nas, no, ne vjerujem da će se to dogoditi. Grad Popovača nije uputio zahtjev prema inspekcijskim službama, ali u razgovoru s predstavnicima kompostane znamo kako je nekoliko dana ranije bila inspekcija, no još nam nisu dostavili zapisnik, a sukladno kojem bi mi onda postupali. Također, tražili smo i pisano očitovanje oko incidenta koji se dogodio, no, nismo ni to još dobili.“

Gradonačelnik je na kraju zaključio kako predstavnici Grada mogu reagirati, odnosno mogu pokrenuti određene postupke, ali kako konačno rješenje donose inspekcijske službe. Napomenuo je i kako je Kompostanu nedavno obišla inspekcijska služba, vjerojatno na privatan poziv, no, Grad još nije dobio zapisnik tog nadzora.