DVD Bolnica Popovača najuspješniji DVD u zdravstvu

U Specijalnoj bolnici Krapinske toplice čiji DVD ove godine slavi 60. godišnjicu od osnutka, održani su 36. susreti vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske čiji je ponosni član i DVD Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot.

Nakon svečanog otvorenja susreta, prikazana je pokazno-edukativna vježba izvlačenja unesrećene osobe iz osobnog automobila te gašenje istoga.

U sklopu susreta, DVD Bolnice Popovača sudjelovao je sa 20 članova, te se natjecao u sve 4 discipline u ženskoj i muškoj kategoriji. U ženskoj konkurenciji uvjerljivo su osvojena dva prva te dva treća mjesta, a u muškoj dva prva, te po jedno drugo i treće mjesto. Sveukupno su žene bile druge, a muškarci prvi, te su zasluženo osvojili i prijelazni pehar.

Vatrogasna zajednica zdravstva Hrvatske dodijelila je povodom 20. obljetnice postojanja plaketu Branku Kosaru, dugogodišnjem članu DVD-a Bolnica Popovača, za posebne zasluge u vatrogastvu zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, a DVD Specijalna bolnica Krapinske Toplice povodom 60. obljetnice dodijelilo je DVD-u Bolnica Popovača priznanje za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara.

U sklopu 36. susreta održana je i svečana sjednica Vatrogasne zajednice zdravstvenih ustanova gdje je i službeno potvrđeno kako je DVD Bolnica Popovača domaćin 37. susreta vatrogasaca u zdravstvu 2023. godine.