Dva nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Na zahtjev Sisačko-moslavačke županije, Ministarstvo zdravstva odobrilo je dodatna  decentralizirana sredstva u 2022. godini za prioritetne projekte zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije u iznosu od 3,7 milijuna kuna od čega je Zavodu za hitnu medicinu SMŽ dodijeljen izvanredni iznos sredstava u visini od 800 tisuća kuna za nabavu 2 suvremeno opremljena vozila hitne medicinske pomoći. Njhova ukupna vrijednost je 862 tisuće kuna, a razlika od 62 tisuće kuna osigurana je preraspodjelom postojećih decentraliziranih sredstava.

Županijski Zavod za hitnu medicinu sada ima ukupno 54 vozila, njih 13 za sanitetski prijevoz, a ostala vozila su za hitnu medicinsku pomoć.

“Za ovu godinu smo prvi puta u povijesti osigurali povećanje decentraliziranih sredstava za županijski zdravstveni sustav i to za 3,7 milijuna kuna. Od toga 1,9 milijun kuna namijenjen je Zavodu za javno zdravstvo SMŽ za sanaciju i dovršetak njihovog objekta u Sisku, milijun kuna je namijenjen za Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić Sisak, a 800 000 kuna za Zavod za hitnu medicinu SMŽ za nabavu dva nova, potpuno opremljenih vozila.”, rekao je župan Ivan Celjak i dodao kako je jedno vozilo namijenjeno za tim T1 u Kutini, a drugo za tim T2 u Sisku.

Uz sve izazove s kojima se Sisačko-moslavačka županija susreće, a koji se prvenstveno odnose na sanaciju posljedica potresa, ulaže se u unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite i nabavkom opreme za Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić Sisak i za Zavoj za javno zdravstvo SMŽ, ali i Zavod za hitnu medicinu SMŽ. “Opremljena vozila hitne pomoći su osnovni alat za rad našim timovima i o kvaliteti pružanja hitne pomoći ovise ljudski životi. Zato nastojimo nabaviti što više novih vozila te što više novije i kvalitetnije opreme kako bi naši timovi iskoristili na najbolji mogući način svoje znanje, vještine i naravno spasili ljudske živote.”, dodao je župan Celjak.