Dorijan Lendvaj i Ivan Prikratki dobili Oskare znanja

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove godine je u XV. gimnaziji u Zagrebu 13. i 14. lipnja održana svečana dodjela Nagrade Oskar znanja učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2021./2022.

Oskar znanja, najveće je i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove velike uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ove se godine dodijelio 18. puta. Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 348 učenika, a za uspjeh na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 22 učenika. Priznanje je uručeno i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

Među učenicima osnovnih škola je i Ivan Prikratki iz Strušca, učenik 5. razreda OŠ Popovača, koji je uz pomoć svojih mentora, Tene Mlakar i Vlade Lendvaja osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike.

Među učenicima srednjih škola je i ove godine Dorijan Lendvaj iz Popovače, učenik 4. razreda XV. gimnazija Zagreb, a koji je također bio najbolji na Državnom natjecanju iz informatike, a za koje ga je pripremao mentor Dejan Domitrović. Dorijanu je ovo 25-i, a Ivanu 1. Oskar znanja.

Fotografije: OŠ Popovača