Dođite na Dan otvorenih vrata i saznajte kako postati policajac i policajka

U tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava sisačko-moslavačka sutra s početkom u 11 sati u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, organizira Dan otvorenih vrata policije.

Na Danu otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa kao i policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

„Pozivamo građane, a posebno mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje, da nas posjete i saznaju kako postati policajac/policajka.

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.“ – poručuju iz PU sisačko-moslavačke.