DND Kutina – održana početna konferencija projekta „Kreativni i aktivni“

 Društvo naša djeca Kutina nositelj je projekta „Kreativni i aktivni“ kojega sufinancira Europska unija.
Partner na projektu im je Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „RIS” Kutina – podružnica Kutina. Ukupna vrijednost projekta iznosi 471.128,97 kn od čega je 400.459,62 kn osigurano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020., dok je ostatak u iznosu od 70.669,35 kn financiran iz Državnog proračuna.

 Početnom konferencijom, kako je istaknula predsjednica Društva naša djeca Kutina, Vlatka Vidiček Dam, širu javnost žele upoznati sa ciljevima i aktivnostima projekta. U sklopu njega će se organizirati sportske radionice za povećanje fizičke aktivnosti djece, radionice zdrave prehrane, te likovne i dramske radionice za socijalno uključivanje sudionika svih uzrasta s naglaskom na djecu i mlade. Projekt će se provoditi do ožujka 2023. godine, te će se u sklopu njega, za naše najmlađe sugrađane, održati 40 sportskih radionica, 52 likovne radionice, 24 dramske radionice, te 12 radionica zdrave prehrane.

Radionice neće biti namijenjene samo najmlađim sugrađanima, već će se u sklopu njega i educirati dvije osobe iz OCD-a o neprofitnom računovodstvu, čime će se ojačati njihovi kapaciteti, provesti će se edukacija za rad od kuće te će se održati nekoliko zelenih čistki.

  U sklopu projekta zaposlene su i dvije osobe na pola radnog vremena, čime se i na ovaj način pokazati da se radi o projektu koji nije samo kreativan, već i o projektu koji aktivno sudjeluje u društvenom i socijalnom životu grada Kutine i okolice.