Župan s novim stipendistima

Na Šetnici Slavoljuba Slave Striegla u Sisku upriličen je 24. svibnja susret župana Ivana Celjaka s novim stipendistima Sisačko-moslavačke županije, učenicima srednjih škola i studentima.

„Sisačko-moslavačka županija ukupno za učeničke i studentske stipendije u ovoj akademskoj, odnosno školskoj godini izdvaja 2,1 milijun kuna. Radi se o 116 studenata, koje stipendiramo i 113 učenika,“ rekao je u ovoj prigodi župan Celjak.

U ovoj godini imamo novih 30 studentskih i 25 učeničkih stipendija. Studentske stipendije su po 5 000 kn, a učeničke po 4 000 kn. U ukupnom iznosu sredstava od 2,1 milijun kn je i jednokratna naknada za studente s prebivalištem u SMŽ i studente koji upišu redovan studij na potresom pogođenom području, u iznosu od 5 000 kn.

„Važno nam je ulaganje u obrazovanje, znanje, vještine i sposobnosti i srednjoškolaca i studenata. Županija će i u budućnosti ulagati u osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a isto tako, u okviru naših mogućnosti, pomažemo i visokoškolsko obrazovanje. Tu, prije svega, mislim na Građevinski fakultet, koji uskoro dolazi u Sisak, ali i na srednjoškolske programe: tehničar za razvoj videoigara u srednjim školama u Novskoj i Sisku. Završetkom projekta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak učenici će imati još veće mogućnosti da budu konkurenti i na tržištu rada i pri upisu na fakultete,“ zaključio je župan.