U Knjižnici i čitaonici Popovača predstavljen projekt “Godine nisu važne”

U prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača sinoć je održano  predavanje Udruge KAS iz Siska u sklopu projekta „Godine nisu važne“. Riječ je o projektu koji se provodi s ciljem unaprjeđenja kapaciteta organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji kroz provedbu raznih programa prilagođenih starijem stanovništvu.

Na samom početku, s radom Udruge KAS okupljene je upoznao Daniel Pavlić, a potom je o prvoj temi, „Zdravlje i prevencija bolesti“ govorila dr.med. Romina Kalesić Čulina. Sve okupljene tom prigodom podsjetila je kako trebaju biti aktivni u starosti, odnosno, kako je važno brinuti o zdravlju.

Drugi dio predavanja bio je o značaju pravilne prehrane za sve dobne skupine pod nazivom „Hranom do zdravlja“, a o čemu je govorila mag.psych Marina Pavlić.

Aktivnosti u Knjižnici nastavljaju se danas u 18 sati. Povodom Svjetskog dana pčela, Udruga pčelara “LIPA” Popovača održat će predavanje o važnosti pčela i njihovih proizvoda.