Skupština Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ u proteklih je godinu dana ostvarila zapažene rezultate te je uspješno provela EU projekt videćeg pratitelja. Istaknuo je to Mario Merhaut, predsjednik Udruge na redovnoj godišnjoj skupštini.
„U proteklom razdoblju bilo je puno izazova od pandemije do novog načina rada Udruge i financiranja programa i projekta Udruge. Uspješno smo odgovorili tim izazovima i uhvatili smo krak s vremenom. To se odrazilo na poboljšanje kvalitete života članova Udruge, jer tako je 16 članova koristilo usluge videćeg pratitelja, unapređen je rad udruge te su omogućena i zapošljavanja članova Udruge.“, istaknuo je Mario Merhaut i Izvještaju o radu. Izrazio je zadovoljstvo što će projekt videćeg pratitelja biti nastavljen te će financiranje i provedbu projekta preuzeti država, odnosno Hrvatski savez slijepih.


U idućem razdoblju nastavit ćemo s redovnim aktivnostima Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ te ćemno organizirati radionice, predavanje i edukacije, jer je to od velike važnosti za Udrugu i za članove koji tako dobivaju pravodobone infomacije i savjete za korištenje svojih zakonskih prava, nalasio je predsjednik Udruge. Mario Merhau je dodao kako sve te aktivnosti imaju za cilj poboljšanje kvalitete života članvoa udruge slijepih te uključivanje članova udruge u život lokalne zajednice s područja s kojeg dolaze, a to su uz Grad Kutinu, gradovi Popovača i Novska te općine Velika Ludina, Lipovljani i Jasenovac.
Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ jedna je od najstarijih kutinskih udruga, osnovana je 1955. godine te ookuplja 56. članova.
Skupština je prihvatila financijski i izvještaj o radu udruge te je podržala i plan rada u kojem će težište biti na edukaciji te pripremi i provedbi novih projekatga Udruge u kojem je glavni zadatak prijava Udruge u Operativni plan trogodišnjeg nacionalnog projekta.