Sezonska prodaja cvijeća, presadnica povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda

Na Gradskoj tržnici u Popovači provodi se sezonska prodaja cvjetnih i povrtnih presadnica te sezonskih poljoprivrednih proizvoda.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera kupci su stekli nove navike, odnosno, okrenuli su se ponovno kupovini na tržnicama i prodajnim platoima, te prodaja zasad ide dosta dobro. Ljudi cijene kvalitetu domaćih proizvoda, koji se prema cijeni, gotovo ni ne razlikuju od onih u prodajnim centrima. Ukoliko usporedimo cijenu s prošlogodišnjom, a iako su ulaganja bila znatno veća zbog poskupljenja repromaterijala, promijene su neznatne i to samo u dijelu asortimana.

Uzgajivači cvijeća i presadnica povrća na novoj Gradskoj tržnici prisutni su od ponedjeljka do subote u prijepodnevnim satima, a poljoprivredni proizvođači dolaze i nedjeljom.

Iako je Tržnica smještena u centru Grada, ističu kako im je problem to što nije uočljiva s prometnice, pa mnogi, čak i njihovi stalni kupci, teško ih pronalaze. No, prednost je to što im je i ove godine Grad izašao u susret s minimalnom zakupninom, ali i prostorom kojeg imaju pregršt pa se njihov bogat asortiman lako može razgledati. Rad na susjednim štandovima prodavači ne smatraju konkurentnim, upravo nasuprot, prilika je to za nova poznanstva, prijateljstva i razmjenu iskustava.

Fotografija: Dragica Lovrek