Popovčani na Gastro-Flori

Nakon dvogodišnje stanke, Garešnica je ponovno bila domaćin tradicionalne manifestacije, dvodnevne Gastro- Flore.

Prvi dan, kada je bilo upriličeno i otvorenje, više od 20 izlagača iz Udruženja obrtnika i županijskih Obrtničkih komora, OPG-a, udruga i ugostitelja s područja cijele Hrvatske prezentirali su jela i vina kraja iz kojeg dolaze i ponudili ih posjetiteljima na kušanje, a program je upotpunio i nastup Garešničkih mažoretkinja te Tamburaškog sastava „Gelipteri“.

S područja naše Županije, uz Udruženje obrtnika Sisak svoje su proizvode predstavili i Turistička zajednica Grada Popovače i KUD „Jelenčanka“, a obišao ih je i gradonačelnik Josip Mišković u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Saše Jagarčeca.

Gradonačelnik Mišković zahvalio je Turističkoj zajednici na organizaciji ove prezentacije moslavačkih jela i vina, naglasivši poseban značaj „Škrleta“ – autohtone sorte ovog kraja, a čiju su važnost prepoznali i uvaženi gosti te posjetitelji.

Drugog dana manifestacije održano je izlaganje cvijeća, presadnica te cvjetnih instalacija u Gradskom parku, a potom je održana i tradicionalna Biciklijada. Kulturno-zabavni program upotpunili su nastupi Dječjeg vrtića „Maslačak“, Garešničkih mažoretkinja, Plesne skupine Pampelišky Češke besede Hercegovac, Gareš’kog kulturnog centra, Vokalnog sastava „Medjuwodje“, TBM orkestra te Pjevačke skupine „Hrvatska žena“, dok je na samom kraju, na Trgu hrvatskih branitelja, koncert održala Lidija Bačić, a potom je održano i retro druženje uz DJ Tomeka.