Počelo 29. “Proljeće u Popovači”

29. godinu zaredom sinoć je u prepunom Domu kulture u Popovači održano otvorenje poznate manifestacije „Proljeće u Popovači“, koju je uspješno organizirao Tamburaški orkestar „Ratimir Joža Prosoli“  uz pomoć Grada i Turističke zajednice Grada Popovače te Sisačko-moslavačke županije. Povod je to bio za proslavu 30. obljetnice uspješnog rada ovog nagrađivanog orkestra. Predsjednik Saša Bočkor zahvalio je stoga svim aktivnim i podupirućim članovima, ali i lokalnoj zajednici koja ih redovito podržava u njihovim aktivnostima, a zbog kojih uspješno djeluju već puna tri desetljeća.

„Odmah nakon prve godine djelovanja mi smo ušli u projekt „Proljeće u Popovači“. Riječ je hvalevrijednom događaju koji vjerujem da znači puno mlađoj djeci, ali i ostalih građanima Popovače i okolice, a ponajviše iz kulturnog aspekta.“ – rekao je Bočkor.

Večer dobre glazbe popovačkoj publici su, pored domaćina, njihovih solista i pjevačkih zborova OŠ Popovača, podarili i gostujući izvođači- TO „Janko Stjepušin“ Martinska Ves te TO „Ivan Goran Kovačić“ i pjevački zbor OŠ Braće Ribar iz Siska.

Domaćini su se tom prigodom predstavili publici dobro znanim pjesmama, a događaj je uveličao i film o presjeku 30-godišnjeg rada. Prilika je to bila da se vodstvo zahvali voditelju i dirigentu Draženu Mlakaru bez čije upornosti i znanja orkestra danas vjerojatno ne bi bilo. „Pa 30 godina je puno, ali i malo. Kada bi čovjek imao tri života onda bi to bilo malo. No, u ovih 30 godina mogu reći kako je iza nas stvarno jedan bogati umjetnički opus koji ostaje ovome gradu. S mladima je uvijek lijepo raditi, nikada to ne može biti teško, to je jedan poseban doživljaj koji nas, ljude koji radimo u prosvjeti, ispunjava.“ – istaknuo je Mlakar.

Na ovom jubileju čestitala im je i predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i izaslanica župana Ivanka Roksandić: „Nakon dvije godine zastoja u kulturnom stvaralaštvu, a poglavito u kulturnom amaterizmu, ponovno se budimo i vjerujem da će ovaj popovački Tamburaški orkestar koji je poznat diljem lijepe naše, koji je imao niz uspjeha, ponovno vratiti svoju slavu i svečano proslaviti 30. godišnjicu postojanja.“

Od građana Popovače i šire okolice koji su posjetili pripremljeni program mogli su se čuti samo odlični dojmovi što organizatore koji u tu priču ulažu silan trud iznimno veseli te ih pozivaju i na program koji je pripremljen za danas i sutra. Više o programu koji nas očekuje, a koji aktivira djecu i mlade, rekao je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić: „Danas od 19:30 imamo karaoke show u kojem će se naši najmlađi okušati u pjevanju, a za najbolje imamo i bogate nagrade. Nadamo se da ćemo na taj način privući što više djece da se uključi u rad orkestra, zborova i KUD-ova. Sutra u 19 sati imamo nastupe dječjih folklornih skupina i zbora s područja Grada Popovače i okolice, a i ta će se djeca i mladi pokazati u najboljem svjetlu budući da su se već neko vrijeme  pripremali za ovaj događaj. Dođite na „Proljeće u Popovači“ i uživajte u svemu što smo vam pripremili.“  

Budući da od 1994. godine, kada je prvi put održana ova kulturna priredba, nije izgubljena čarolija i privlačnost kako izvođačima tako i posjetiteljima, sljedeće, jubilarne 30-e godine, možemo očekivati još bogatiji program za koji su pripreme već počele.