Obilježena 27. obljetnica VRO Bljesak

U Kutini je obilježena 27. obljetnica VRO Bljesak u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija.

Tim povodom su kod Policijske postaje, Petrokemije i kod Križa s krunicom položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u obrani Domovine. 

Ispred Petrokemije d.d. svi nazočni ispratili su članove Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”  i Biciklističkog kluba Kutina koji su se zaputili putem Okučana kako bi i tamo obilježili obljetnicu VRO Bljesak. 

Vijence i svijeće tako su danas položile udruge proistekle iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici PP Kutina, predstavnici Petrokemije d.d., delegacija Grada Kutine na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Krpesom, gradonačelnikom Zlatkom Babićem i zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić, predstavnici društvenog i političkog života grada Kutine te ostali sugrađani koji su ovim činom zahvalili hrvatskim braniteljima što su svoj život položili na oltar Domovine za slobodu svih nas

Molitvu i riječi zahvale na kutinskom groblju poginulim hrvatskim braniteljima održao je  kutinski župnik preč.  Vladimir Hren, dok je sve prisutne na događanja u VRO Bljesak u svom govoru podsjetio predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Damir Badanjak.

Obilježavanje obljetnice ove akcije uveličali su i članovi GPO  Krešimir iz Kutine. (www.kutina.hr)