Obilježen blagdan sv. Florijana

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače svečano su obilježili blagdan sv. Florijana. Događaj je započeo na Trgu I tradicionalnim postrojavanjem uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače.

Kao i proteklih godina, predsjednike i zapovjednike DVD-a te vodstvo Zajednice potom je primio gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši im na njihovu aktivnom angažmanu ne samo u pogledu skrbi o sigurnosti građana i njihove imovine, već i u svim drugim segmentima društvenog života na ovom području. Posebice je to bilo istaknuto u ovo pandemijsko vrijeme te nakon potresa, kada su vatrogasci nesebično pomagali drugima. Zbog toga kontinuirano ulažemo u vatrogastvo u tehničkom smislu, ali i vezano uz obuku ljudstva.
„Upravo radi sve snažnije uloge vatrogasaca u gospodarskim aktivnostima, a i zbog razvoja Grada, cilj nam je osnivanje Javne vatrogasne postrojbe te se nadam da ćemo uskoro to i ostvariti.“- rekao je gradonačelnik Josip Mišković čestitajući članovima DVD-a njihov dan.

Okupljenima na prijemu kod gradonačelnika prigodno se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres.„Vatrogasna zajednica broji 14 DVD-ova, od čega su tri stožerna, Popovača, Stružec i Donja Gračenica, a potpomaže im i DVD Voloder sa svojih 17 interventnih vatrogasaca. Ukupno brojimo 1540 članova, od čega je 80 operativnih u stožernim DVD-ovima, te još 100-tinjak u ostalima. Oni su obučeni i brinu o sigurnosti građana Popovače sa svom raspoloživom opremom. Dio opreme je nešto stariji, no, još uvijek je sve funkcionalno, a mi se trudimo da to obnovimo. Zadovoljan sam s operativnim članovima, ali uvijek može bolje. U prosjeku ih na svaku intervenciju izlazi 15 u početnom dijelu, plus još po potrebi dolaze ostali.“ – istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres zahvalivši potom Gradu na suradnji, a vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana.

Program proslave sv. Florijana tradicionalno je nastavljen u Podbrđu, na prostoru ispred kapelice održano je svečano misno slavlje koje je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Ivan Petrović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca nazočili su mu i mještani Podbrđa i okolice, a na kraju, u mjesnom je vatrogasnom spremištu upriličeno i druženje.