Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.

SPONZORIRANI ČLANAK

Građani naše, ali i drugih zemalja, svakodnevno svjedoče galopiranju inflacije koja sve više ubrzava i obara rekorde. Udar na standard građana sve je veći jer svakim danom poskupljuju energenti, roba široke potrošnje, hrana, usluge… Sa istom količinom novca može se kupiti sve manje.

Inflacija sve više smanjuje kupovnu moć novca pa su najviše pogođeni oni koji novac drže ”u čarapi“ kod kuće ili u banci.  Kamate na oročenu štednju u bankama su gotovo nepostojeće i stopa inflacije ih daleko nadmašuje. Novac se na ovaj način svakodnevno „topi“ i polagano nestaje. Što onda učiniti sa svojom mukotrpno stečenom štednjom?
Mnogi financijski stručnjaci ističu kako najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti predstavlja zlato. U ovakvim nestabilnim okolnostima za njim strelovito raste potražnja. To se događa zbog toga što je zlato investicija odnosno imovina neovisna o društvenim turbulencijama. Rast potražnje za zlatom zabilježen je i u prvom tromjesečju ove godine. Potražnja je bila čak 34% veća od potražnje u istom razdoblju lanjske godine, pokazuju podaci Svjetskog vijeća za zlato.

U Hrvatskoj, pa i u Kutini, također bilježimo veliki porast potražnje za investicijskim zlatom. Potaknuti inflacijom, sve više građana odlučuje dio svoje novčane štednje pretvoriti u zlatnu. Traženo je sve – od raznih zlatnika i  pločica mase 1, 5 ili 10 grama, do poluga teških 100 ili 250 grama. Neki kupci traže i one najveće poluge – od 500 i 1000 grama.

Zlato je sigurna luka u nesigurnim vremenima. Kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine,  jer, za razliku od novca, zlato uvijek čuva svoju vrijednost. Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Također, zlato je vrlo likvidno – po potrebi ga se vrlo brzo može prodati za gotovinu bilo gdje u svijetu. U bilo kojem obliku i neovisno o masi, zlato predstavlja mudru dugoročnu investiciju. Auro Domus je poznati centar zlata i plemenitih metala u čijim poslovnicama diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato. U Kutini se ona nalazi na adresi Kolodvorska 5. Tu možete saznati sve što vas zanima o investiranju u zlato te naručiti i kupiti neki od artikala investicijskog zlata. Savjet i informaciju možete zatražiti i na besplatnom broju telefona 0800/7372.