Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o vodovodnoj mreži

Na nedavno održanoj Sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirana je i tema o vodovodnoj mreži. „Prije godinu dana izgradnjom vodovoda u Moslavačkoj Slatini izjavili ste kako je ispunjen cilj te je omogućen pristup vodovodnoj mreži u svim naseljima. Zanima me postoji li vodovodna mreža u Mramorskoj ulici u Gornjoj Gračenici budući da se naši sugrađani ne mogu spojiti na vodovod te me zanima kada bi se mogao omogućiti priključak na istu? Također, zanima me i kada će se omogućiti priključak obitelji koja živi u odvojku Zagrebačke ulice 125 u Gornjoj Gračenici?“ – pitala je gradonačelnika Katarina Uremović, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a.
Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je potvrdio kako je voda dostupna u svim naseljima, no, preostala je izgradnja kapilarnih vodova.
„Mramorsku ulicu smo stavili u projekt Aglomeracije, za koji imamo građevinsku dozvolu, no, on ide izuzetno sporo tako da ne možemo predvidjeti kad će to biti odrađeno. Tu bi trebala biti precrpna stanica s vodovodom na koji bi se trebali spojiti i kapilarni vodovi iz susjednih ulica. Gdje god za to postoji mogućnost, kao što je to na početku Mramorske ulice, odradit će se priključci na ulični vodovod, no, nemoguće je to za cijelu ulicu učiniti bez projekta Aglomeracije.“ –napomenuo je u odgovoru gradonačelnik Mišković.
Vezano uz slučaj odvojka Zagrebačke 125, gradonačelnik je rekao kako u njemu postoji mali broj kućanstava te bi vrijednost investicije uvelike nadmašila vrijednost objekata koji se priključuju, te će se taj problem riješiti zasebnim priključkom. „Na sličnim se projektima već radi, pa će se uskoro pokrenuti i realizacija ovog budući da Grad ima osigurana sredstva za takve zahvate.“- zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.