Gradsko vijeće Popovače o sigurnosti prometa u Sisačkoj ulici

Na nedavno održanoj Sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) iskazao je zabrinutost zbog brzine prometovanja vozila po Sisačkoj ulici, posebice u dijelu prema samome centru Grada. „Pogotovo je taj problem izražen na pješačkom prijelazu koji od Doma kulture vodi ka pješačkoj stanici. Zanima me zašto ne postavite ležeće policajce ili nešto da se smanji prijetnja pješacima, posebice djeci i starijim osobama?“ – upitao je gradonačelnika.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je potreba za ležećim policajcima na istoj prometnici već izražena i na raskrižju u naselju Potok, a Hrvatske ceste, koje upravljaju njome, u odgovoru su navele se ležeći policajci zakonski ne mogu postaviti na prometnicu kojom dnevno prolazi nekoliko tisuća vozila. Također, rečeno im je da se za bilo kakve radnje na toj prometnici treba prethodno ishoditi određena suglasnost, a prije koje treba napraviti Prometnu studiju.

„Na temelju vašeg pitanja mi ćemo ponovno tražiti Hrvatske ceste da se očituju, pa da imate i konkretni pisani odgovor za Vaš upit.“ – rekao je zaključno u odgovoru gradonačelnik Mišković.