Gradsko vijeće Popovače o problemima stabala uz prometnice

Na nedavno održanoj Sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirana je i tema vezana uz rušenje stabala na prometnice tijekom posljednjeg nevremena. „Zanima me kada se planira rušenje dotrajalih stabala i skraćivanje grana, odnosno krošnji koje su se već nadvile nad ceste“ – pitao je gradonačelnika vijećnik Danijel Sučija (HDZ).
„Problemi su ti da su ta stabla na privatnom zemljištu ili pak imamo i primjer da su na zemljištu Hrvatskih voda, i s tim problemima ulaska u privatnu imovinu se često susrećemo. Također, imamo i samoniklih stabala, koja su isto preblizu prometnicama te bi najjednostavnije bilo da ta stabla u određenom periodu porušimo. Svaka takva intervencija zahtjeva i financijska sredstva i određena vozila i radne strojeve. Do sada smo uz pomoć vatrogasaca, kad god je bilo potrebe i zahtjeve riješiti ono što se pred nas stavila. Što se tiče ostalog, mislim da nije rješenje rušanje svih stabala uz ceste, uz to što bi to bio veliki trošak, trebao bi nam i određeni vremenski period i dosta ljudi. Upućujem stoga apel našim građanima da više ne sade drveće uz same prometnice jer nam predstavlja velike probleme.” – rekao je graodnačelnik.
Na kraju, gradonačelnik je zamolio vijećnika Danijela Sučiju, koji je i predsjednik Mjesnog odbora u Voloderu, da se i on aktivira oko rješavanja ovog problema koji je izuzetno izražen u njegovom naselju. Zamolio ga je da sve kritične situacije dojavi Gradu koji će potom reagirati, ali i da razgovara s ljudima na čijim se parcelama nalaze stabla koja ugrožavaju promet, a sve s ciljem da oni sami odrade veći dio posla, odnosno shvate ozbiljnost situacije.