Gradsko viječe Popovače aktualiziralo temu sanacije kanala Voloderec u Donjem Krivaju

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Danijel Sučija (HDZ) podsjetio je na problem ulegnuća ceste te potkopavanja kanala Voloderac u ulici Donji Krivaj. „To mjesto sada je jako opasno i srećom još se nije ništa dogodio. Molim Vas, možete li mi odgovoriti kada će krenuti sanacija?“ – upitao je gradonačelnika.

Gradonačelnik Josip Mišković potvrdio je kako je obišao spomenuto mjesto, a o istom je obavijestio i Hrvatske vode koje su nadležne za tu situaciju. Napomenuo je kako je nedavno održan i radni sastanak, na kojem su predstavnici Hrvatskih voda istaknuli kako će to biti riješeno tijekom ove godine.

„Oni su tražili da Grad sudjeluje, a mi smo to i prihvatili. Mi ćemo osigurati građevinski materijal, a oni će dati ljude koji će to odraditi, budući da imaju iskustva sa sličnim i zahtjevnijim poslovima. Ja se nadam da će se to odraditi vrlo brzo, znam da ste i vi svjesni toga da kad se dogodi nesreća da će biti kasno, no, učinit ćemo sve da to bude prioritet među aktivnostima vezanima uz održavanje nerazvrstanih cesta. Ovo je značajan zahvat budući da treba odraditi nekoliko desetaka metara potpornog zida, a sve kako se on ponovno ne bi potkopao, odnosno kako ga voda ne bi urušila.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Osim spomenute aktivnosti, Hrvatske vode na području Grada Popovače ove godine planiraju i čišćenje kanala te ostale nužne radnje za sigurnost stanovništva.