90 godina DVD-a Husain

DVD Husain na godišnjoj je skupštioni prigodno obilježio 90 godina postojanja koje je obilježio požrtvovan rad za dobrobit zajednice. U 9 deseteljeća mještani Husain i šire okolice u požarima, prirodnim nepogodama i drugim nesrećama uvijek su se mogli osloniti na pomoć vatrogasaca iz Husaini. To se pokazalo i u nedavnim potresima koji su pogodili područje Petrinje i Siska, ali i u vremenu pandemije kad su vatrogasci DVD-a Husain svojim aktivnostima i radom pomagali unesrećima i zajednici dali neophodan osjećaj sigurnosti.
Izvještaj o radu DVD-a Husain podnijo je predsjednik Zlatko Podhraški. Rad društva u protekle dvije godine bio obilježen pandemijom i epidemiološkim mjerama koje su ograničile aktivnosti društva. „Naši sugrađani i u tim su neobičnim okolnostima uvijek mogli računati na našu pomoć i podršku.“, istaknuo je Zlatko Podhraški te je dodao kako je to razdoblje od dvije godine iskorišteno za usavršavanje i edukaciju vatrogasaca, uređivale su se prostorije društva te je izgrađena i nova garaža. „Započeli smo i obnovu voznog parka te se nadamo da ćemo nakon prodaje starih vatrogasnih vozila uskoro nabaviti navalno vozilo kakvo je potrebno DVD-u Husain.“
Zlatko Podhraški predložio je, a članovi DVD-a Husain jednoglasno su prihvatili da se za počasnog predsjednika DVD-a Husain imenuje Milan Podhraški, koji je dužnost predsjednika društva obnašao 30 godina. Dirnuti Milan Podhraški zahvalio se na velikom priznanju te je svojim vatrogascima poručio da i dalje nastave svoju plemenitu misiju i osobitu pažnju posvete radu s Mladima.
90. obljetnicu DVD-u Husani čestitali su Tena Jevak u ime župana SMŽa Robert Krpes u ime Grada Kutine, Mijo Brlečić u ime Vatrogasnih zajednica SMŽ i Hrvatskte te Mario Paluh, vatrogasni zapovjednik VZ SMŽ te predstavnici brojnih DVD-a s kojima DVD Husain njeguje prijateljsku suradnju.
Članovima DVD Husain uručena su priznanja i zahvalnice te priznanja za njihov doprinos u pomoći priliko potresa u Petrinji.