Zlatni pir bračnog para Tomaić

Nakon pola stoljeća zajedničkog života mladenci, Nada i Antun Tomaić, 23. travnja obnovili su zavjete u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj, a slavlje se nastavilo u obližnjem Društvenom domu.

„Godine su prošle brzo. Bilo je i teških trenutaka, no uz ljubav, zdravlje, razumijevanje i poštovanje,  izdržali smo zajedno 50 godina, znači da je bilo dobro i nadamo se da ćemo zajedno sretno poživjeti još koju godinu“ – rekli su skromni slavljenici, a na ovom su im jubileju čestitali njihovi potomci, ali i prijatelji iz KUD-a „Jelenčanka“ te nekolicina gostiju sa svadbene proslave. Upravo ih je KUD “Jelenčanka”, čiji je Antun i član, razveselio prigodnim poklonom, slikom domaće umjetnice Marije Pukec Žigić.

„Imamo troje djece, osmero unučadi, te jednog praunuka, koji se sada i krstio, pa smo ovu svečanost proslavili malo ranije. Inače, vjenčali smo se baš ovdje kada je meni bilo 23, a mojoj gospođi 16, 30. travnja 1972. godine.“ – rekao je Antun Tomaić.

Obred je tom prilikom vodio vlč. Marijan Koren. Uz prigodne riječi iz poslanice sv. Pavla Korinćanima zaželio im je još mnogo zajedničkih godina i novu proslavu u ljubavi i zdravlju.