“Suncokreti ruralnog turizma Hrvatske” i ove godine stigli u našu županiju

Na svečanoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koja se u sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu održala u Cavtatu,  dodijeljeno je 59 nagrada.

Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu.

U organizaciji Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije iz naše je županije bilo 14 kandidata. U kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“ Posebno priznanje za očuvanje tradicije u ruralnom prostoru osvojila je Klet Romić  iz Kutinske Slatine, u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka“ BRONČANU POVELJU su osvojila Vina Glavica, a u kategoriji „Ruralno turistički projekti“ BRONČANU POVELJU osvojila je Etnozbirka Škofač iz Letovanića, dok je Posebno priznanje za promociju kulturne baštine u ruralnom turizmu – Turistički spot „Letovanić – selo pokraj Kupe“ osvojila Turistička zajednica općine Lekenik.

Ova akcija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Fotografije: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”