Sukladno planu napreduju radovi na rekonstrukciji Robne kuće u Popovači

Sukladno planu odvija se rekonstrukcija Robne kuće u Popovači koju provodi privatni investitor za potrebe proširenja same trgovine, ali i zbog stvaranja novih poslovnih prostora. Da je riječ o jednoj od većih investicija koje su trenutno u tijeku potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković.

Naime, Grad Popovača će završetkom ove investicije dobiti novi prostor za potrebe Gradske uprave. Započela je tako gradnja još jednog kata iznad postojeće trgovine, ukupne površine oko 700 m2 zatvorenog prostora, te će se stvoriti prilika za kvalitetnije obavljanje usluga Gradske uprave te usluga koje se uz nju povezuju.

„Novi bi prostor trebao pružiti kvalitetnije i bolje uvjete, kako korisnicima, tako i zaposlenicima, posebice zbog toga što u postojećoj zgradi nemamo dovoljno prostora te je dio aktivnosti vezan uz prostore koji se nalaze izvan zgrade. Osim što će sve biti objedinjeno u jednu cjelinu, zgrada će biti i tehnički daleko opremljenija te će naše usluge građanima biti kvalitetnije i mnogobrojnije, a to je i cilj zbog kojeg kupujemo novi prostor.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Osim spomenutog radnog prostora na katu, Grad će imati i dio prizemlja te će osobama s invaliditetom, kao i osobama koje su slabije pokretne, pristup svim službama biti osiguran dizalom.

Također, u donjem dijelu će biti predvorje te urudžbeni odjel kao i svi ostale sadržaje koji su potrebni građanima u  objektu javne namjene.

Rok završetka ove investicije je proljeće 2023. godine, a financijska sredstva za otkup spomenutih poslovnih prostora osigurana su u gradskom proračunu.

„S ovom investicijom i ta će zgrada u centru grada biti privedena svrsi, odnosno bit će uređena. Također, pred sam kraj završetka radova na ovoj investiciji, Grad će pristupiti rekonstrukciji Trga I, a za to već ima i građevinsku dozvolu. Osim toga, Grad će s istočne strane objekta osigurati i 100-tinjak novih parkirališnih mjesta, a čime ćemo riješiti jedan od trenutno većih problema u samom Gradu.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Vrijedi napomenuti i da će Knjižnica i čitaonica Popovača realizacijom spomenutog projekta rekonstrukcije Robne kuće dobiti novi prostor, prostor postojeće Gradske vijećnice, a i prostori postojeće Gradske uprave nakon obnove i uređenja dobit će nove korisnike.