Proljetni koncert KUD-a i otvorenje izložbe “Život Isusa Krista”

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“ te Knjižnice i čitaonice Velika Ludina svečano je obilježeno otvorenje izložbe „Život Isusa Krista“ autorice Bernarde Rundek Franić te je održan „Proljetni koncert“ društva.

Bernarda Rundek Franić domaća je umjetnica koja je radni vijek provela u Hrvatskom restauratorskom zavodu, a bavila se i edukacijom te popularizacijom struke. Za dostignuća tijekom tridesetogodišnjeg konzervatorsko-restauratorskog rada na području zaštite umjetnina izrađenih od tekstila  dodijeljena joj je Nagrada Vicko Andrić za životno djelo. Time joj se odalo priznanje za njen dugogodišnji strpljiv, požrtvovan i samozatajan rad kojim su spašeni vrijedni primjerci povijesnog tekstila koji čine dragocjeni dio hrvatske kulturne baštine.

Svojim osobnim i stvaralačkim ambicijama, zalaže se za kontinuitet klasičnog izraza, a vrlo često u žarištu  njena interesa nalaze se upravo prikazani likovi iz Biblije. Iz opusa ove sakralne izložbe pod nazivom „Život Isusa Krista“ autorica je izložila 12 djela izrađenih pastelnom tehnikom. Više o njima tom su prilikom rekli vlč. Mato Sukalić i prof. Dinko Husadžić Sansky.

Uz pjesme i plesove Moslavine koje su izveli članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“ program je bio oplemenjen i izvedbama uskrsnih pjesama koje su izvele članice Pjevačke skupine Župe Ludina. Dojmljivi su to bili trenuci za ovu umjetnicu koja se po prvi puta predstavila u svom rodnom kraju.

Unatoč tmurnom vremenu svi prisutni, među kojima i ravnateljica Dječjeg vrtića Tajana Lidmila, općinski vijećnici Martina Kovač Crnčec i Mario Pomahać, koji je ujedno i predsjednik Odbora za kulturu i sport, ugodno su se podružili.