Objekt “Svlačionice” trebao bi biti završen do Dana Grada 2023.

Do Dana Grada 2023. godine trebao bi biti dovršen objekt „Svlačionice“ na Športskom parku Moslavac u Popovači.
Naime, nakon zimskog razdoblja nastavljeni su radovi na izgradnji objekta, a obišao ih je i gradonačelnik Josip Mišković. Kako je napomenuo, riječ je o jednom od kapitalnih projekata vrijednom oko 10 milijuna kuna, a čija je izgradnja započela u ljetu 2021. godine.
„Investicija je vremenski dosta razvučena jer ju Grad financira iz vlastitih sredstava i zbog toga se on proteže kroz tri proračunske godine. Ideja je da za Dan Grada 2023. objekt bude gotov i da na taj način obilježimo završetak još jedne važne investicije i predamo ju na korištenje djeci i mladima, a koji će ga koristiti od jeseni iduće godine.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Radovi se odvijaju sukladno planu, te bi tijekom 2022. godine trebala biti odrađena većina, odnosno, trebali bi biti završeni svi vanjski radovi, a onda bi se 2023. krenulo sa završnim uređenjem i opremanjem. Informacija je to koja veseli članove ŠNK „Moslavac“ i djecu koja pohađaju „Školu nogometa“, a za koje se to prvenstveno i radi.
„Na taj način želimo stvoriti uvjete, odnosno zadovoljiti standarde koji su propisani za određeni nivo natjecanja. Sadašnje svlačionice građene su 70-ih godina i u vrlo su lošem su stanju, a mi želimo da naši mladi imaju kvalitetan prostor i sadržaje. Uz to se veže i želja nas čelnika da Popovača ima kvalitetan i dobar klub, a s ovim investicijama koje se odvijaju na Moslavcu, nadam se da će im pomoći da izbore natjecanje u višem rangu.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Vrijedi naglasiti kako će ovo biti multifunkcionalan objekt u kojem će svoje mjesto pronaći i ostali građani koji se bave sportom i rekreacijom. Naime, uz spomenute svlačionice i prostore za odvijanje aktivnosti nogometnog kluba tu će biti i sadržaji vezani uz ostale sportske i rekreativne aktivnosti.