Nastavljeni radovi na izgradnji objekta “Svlačionice”

Nakon zimskog razdoblja nastavljeni su radovi na izgradnji objekta Svlačionice na Športskom parku Moslavac.
Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom oko 10 milijuna kuna kojeg je Grad Popovača unazad nekoliko godina prijavljivao na par različitih natječaja za financiranje iz EU i nacionalnih fondova, ali nije ostvario sufinanciranja, te je prošlog ljeta sam krenuo u njegovu realizaciju. „Budući da je građevinska dozvola bila pred istekom, realizacija je započela, ali je zbog samostalnog financiranja odlučeno da rok izgradnje bude 36 mjeseci, tako da će novi objekt u funkciji biti krajem ljeta 2023. godine.“ – napomenuo je gradonačelnik Josip Mišković.

„Radovi se odvijaju sukladno planu, te bi tijekom 2022. godine trebala biti odrađena većina, odnosno, trebali bi biti završeni svi vanjski radovi, a onda bi 2023. krenuli sa završnim uređenjem i opremanjem. Završetkom ovog projekta stvorit će se dobri uvjeti za natjecatelje, posebice za djecu koja pohađaju Školu nogometa. Vrijedi naglasiti kako će to biti multifunkcionalan objekt koji će uz zadovoljavanje potreba ŠNK Moslavac zadovoljiti i ostale građane kada je sport u pitanju. Naime, uz spomenute svlačionice i prostore za odvijanje aktivnosti nogometnog kluba tu će biti i sadržaji vezani uz rekreaciju poput fitnessa.“ -pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Napomenimo i kako Grad Popovače uz redovita ulaganja u sportsku infrastrukturu, financijski pomaže realizaciji sportskih priredbi, edukaciji trenera i voditelja te redovnom radu Zajednice i sportskih klubova, a sve s ciljem unapređenja i čuvanja zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.