Krenula usluga vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u OB Sisak

Od ovog mjeseca u Popovači je jednom tjedno organizirana usluga vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u OB Sisak.

„Kontinuirano nastojimo povećati razinu zdravstvene zaštite na području Grada Popovače gdje god je to moguće. Ovu inicijativu pokrenuli smo kako bi naši sugrađani, a prije svega radi se o onkološkim pacijentima, trudnicama ili osobama koje boluju od kroničnih bolesti, osigurali da zbog uzimanja uzoraka za specijalističke laboratorijske pretrage koje je moguće obraditi isključivo u laboratoriju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, više ne moraju putovati u Sisak što mnogima od njih doista predstavlja problem“- ističe gradonačelnik Josip Mišković koji je u okviru obilaska laboratorija zahvalio ravnateljici Doma zdravlja Kutina kao i ravnatelju te zaposlenicima Opće bolnice Sisak na suradnji u realizaciji ove inicijative.

Uslugu vađenja krvi i transporta uzoraka u Sisak jednom tjedno vrši zaposlenica OB Sisak Ivana Marković u prostoru nekadašnjeg laboratorija na 1. katu Doma zdravlja, prema unaprijed definiranom mjesečnom rasporedu. Kako ističe, velik je broj korisnika ove usluge i svi redom izražavaju veliko zadovoljstvo činjenicom da za obavljanje svojih krvnih pretraga koje nije moguće ostvariti u okviru primarne zdravstvene zaštite niti u laboratoriju NPB Dr. Ivan Barbot, od sada više nisu prisiljeni odlaziti u Sisak.