Gradsko vijeće aktualiziralo izgradnju kanalizacije

„Kada je planiran završetak radova na izgradnji kanalizacijske mreže u ulicama dr. Polaka, Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici?“ – pitao je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Ivan Abaz (HDZ).

Da je rok završetak radova Dan Grada u odgovoru je potvrdio gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom komentirao i tijek izvedbe.

„Službeno nismo dobili zahtjev za produženje roka pa se nadam da će sve biti na vrijeme gotovo. No, postoje određeni problemi vezani uz promjenu projektne dokumentacije, odnosno uz dužinu izgradnje kanalizacijske mreže u Pergošićevoj ulici. Tamo smo stali na polovici brijega, a htjeli bi doći i do zadnjih kuća. Također, imamo i određene probleme vezane uz imovinsko-pravne odnose, no, 21. lipnja nadam se da će sve biti gotovo.“   Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 6 milijuna kuna, financira se iz prikupljenih sredstava za razvoj Moslavine d.o.o., gradskog i proračuna Hrvatskih voda, a radove izvodi tvrtka Kapitel. „Ovim projektom svaka od oko 280 čestica koja se nalazi uz kanalizacijsku mrežu dobila je mogućnost priključka, dakle, bez obzira je li na njoj izgrađen objekt ili ne, a samo će se priključenje odrađivati nakon završetka izgradnje cijele mreže. Prema broju objekata, očekuje se priključenje oko 150 obitelji, a time će se znatno podići kvaliteta njihovog življenja.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.