Grad Popovača s predstavnicima udruga potpisao Ugovore o financiranju za 2022. godinu

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju sa udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2022. godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

„Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva bila je 700 tisuća kuna. Taj iznos raspodijeljen je za 60 udruga, a s obzirom na pandemijske godine, radi se o određenom povećanju budući da se planirane aktivnosti već i održavaju, a uz to će se naše udruge i opremiti“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Uz pomoć ovih sredstava, ali i Turističke zajednice koja pomaže pri organizaciji njihovih aktivnosti, realizacija ovogodišnjeg plana i programa spomenutih udruga ne bi trebala biti upitna.

Na financijskim sredstvima, ali i pomoći koju Grad i Turistička zajednica pružaju udrugama zahvalili su Ljiljana Masnjak iz KUD-a „Potočanka“, Drago Plaščar iz Pčelarske udruge „Lipa“ te Igor Vuković iz Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“. Istaknuli su kako će im uvelike ova sredstva pomoći pri organizaciji njihovih najvažnijih manifestacija, ali i pri pokretanju novih projekata koji će biti i promotori Grada i ovoga kraja.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad dobrovoljnih vatrogasnih društava sa 1,2 milijun kuna, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti klubova u iznosu od 957 tisuća kuna.