Čestitka gradonačelnika Popovače

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković upućuje poruku sljedećeg sadržaja:

Cijenjeni građani,

u očekivanju najvećeg kršćanskog blagdana i ove godine gradska uprava Grada Popovače svakodnevno poduzima niz aktivnosti kako bi bila što uspješnija u pronalasku najkvalitetnijih rješenja u kontekstu aktualnih trendova i izazova s kojima se susrećemo.

Iako je u cilju osiguravanja potpora gospodarstvu i građanima u prevladavanju teškoća uzrokovanih epidemijom koronavirusa, Grad uveo niz mjera pomoći i štednje, nastavljena je realizacija svih započetih infrastrukturnih projekata te planirane dinamike održavanja komunalne infrastrukture. Među značajnijim projektima u tijeku  ističe se izgradnja  mosta odnosno spojne ceste Kolodvorska- Sisačka ulica, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, izgradnja Sportsko- rekreacijskog centra Popovača te kanalizacijske mreže Pergošićeva- Polakova- Vinogradska Mikulanica. Nastavljaju se i daljnja ulaganja u opremanje i razvoj djelatnosti Komunalnih servisa Popovača d.o.o. koji su započeli samostalno zbrinjavanje otpada na području Grada Popovače. Ovih dana očekujemo i stavljanje u funkciju novoizgrađene Tržnice, nakon čega se planira pristupiti i radovima na nastavku uređenja pripadajuće zgrade.

Kada je riječ o društvenom životu na ovom području, jenjavanjem epidemije očekujemo i intenziviranje javnih okupljanja bez značajnijih ograničenja. Grad Popovača redovno izvršava sve proračunom predviđene potpore kada je riječ o školstvu te socijalnim potrebama građana. U tom smislu i dalje su kao prioritetne definirane potrebe naših najmlađih sugrađana.

Uskrsno razdoblje nosi poruku vjere, nade i ljubavi. Simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću, pruža nam novu duhovnu snagu i ohrabrenje, a posebno u aktualnom vremenu kada sve teže pronalazimo izvore mira.

Neka u svima nama Uskrs pobudi nadahnuće za življenje istinskih, bezvremenskih vrijednosti, međusobno razumijevanje, potporu i snažniju nadu u bolje sutra. U tom duhu, svim vjernicima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!