Započinje izgradnja mosta preko vodotoka Jelenska

Kroz nekoliko dana započinje izvođenje radova na izgradnji mosta preko vodotoka Jelenska u centru Popovače.
Nakon što su riješene sve administrativne prepreke, od kojih je najduže trajala ona najzahtjevnija, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i dobivanje građevinske dozvole, izvođač radova uveden je u posao.

„Budući da je izbor izvođača zbog spomenutog problema trajao duže nego što je bilo planirano, dio prijavljenih odustao je zbog cijene građevinskog materijala, energenata i ostalih troškova koji su porasli, tako da je izabrani izvođač dobiven tek u drugom pokušaju.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako je riječ o tvrtki GEOTEHNIKA d.o.o., dok će stručni nadzor građenja vršiti ULJANIK d.o.o. Petrinja.

Raspon mosta iznosi 22,55 m, ukupna duljina mosta je 30,90 m, a ukupna širina mosta iznosi 15,20 m. Vrijednost radova iznosi 4.577.635,00 kuna sa PDV-om, a rok završetka radova je 240 kalendarskih dana.

„Nadamo se da će ta investicija biti završena u roku te da ćemo stvoriti preduvjete da pokrenemo i posljednju, odnosno 3. fazu projekta, a to je izgradnja ostatka spojne ceste između Kolodvorske i Sisačke ulice. Uz tu novu, modernu prometnicu, vezane su pješačke staze i rasvjeta, te se nadamo da će ona uvelike rasteretiti ŽC 3124 jer će veći dio prometa, posebice ljudi koji putuju od smjera Siska prema Kutini i obrnuto, koristiti ovu kvalitetniju i širu prometnicu koja se planira napraviti do kraja 2023. godine.“- pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Izgradnja mosta omogućit će i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu ŠNK „Moslavac“, konkretno na pomoćnom igralištu i pristupnoj cesti, ali, otvorit će se i mogućnosti da se u tom dijelu grada pokrenu nove investicije, između ostalih, izgradnja prostora Javne vatrogasna postrojbe te izgradnja novog dječjeg vrtića.