U Popovači održano Državno prvenstvo u kickboxingu

Kickboxing klub „Moslavac“ Popovača u subotu 26. ožujka po drugi je puta bio domaćin Državnog prvenstva u kategoriji point fighting za mlađe kadete te seniore, te u kategoriji kick light za seniore.

Na prvenstvu je sudjelovao 191 natjecatelj iz 42 kluba. S područja naše županije, uz domaćine su sudjelovali i članovi KBK Kutina te KBK Glina.

U ime organizatora sve okupljene je pozdravio Tomislav Bilandžić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza. Tom prigodom zahvalio je domaćinima na odličnoj organizaciji i uvjetima koje natjecateljima pruža sportska dvorana pri OŠ Zorke Sever.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković uz kojeg su bili njegov zamjenik, ujedno i predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Lovro Miklaužić, te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. „Popovača je sportski Grad i mi ćemo i dalje činiti sve što možemo kako bi se njezino ime uspješno predstavljalo, ali i kako bi svi sportaši koji dolaze u Grad, ponijeli lijepe uspomene iz njega“ – rekao je gradonačelnik.

Državno prvenstvo otvorio je Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije, koji je u ovoj prigodi bio i izaslanik župana Ivana Celjaka. „Ovo natjecanje izniman je događaj za Sisačko-moslavačku županiju te čestitam domaćinima na entuzijazmu i organizaciji koja je od iznimnog značaja za promicanje sporta. U budućnosti trebamo što više takvih događaja i na tome ćemo raditi, te se nadam da ćemo i dalje biti domaćini jednom ovakvom Državnom prvenstvu.“ – rekao je tom prilikom predsjednik županijske Zajednice.

Po završetku prvenstva najuspješniji su bili članovi KBK Planet sport iz Pule s 4 titule prvaka, 3 druga mjesta i 5 trećih, a drugi klub po uspješnosti je bio KBK Kutina s 4 titule prvaka, 2 druga i 2 treća mjesta, dok je KBK Moslavac bio 8. s jednom titulom prvaka i jednim drugim mjestom. Titule prvaka za KBK Moslavac osvojio je Miroslav Grgić, a za KBK Kutina Borna Burmudžija, Tena Kačmarčik, Renata Hoško te Leona Šamec.