Tari Gaćeša – zlato na HP u kickboxingu

U nedjelju 13.03. u Osijeku je održano HP u kickboxingu, discipline K1STYL za seniore i juniore, i HP za Sk u disciplini kick light. Nastupilo je ukupno 38 klubova iz cijele Hrvatke. Prikazane su odlične seniorske borbe, gdje se borilo praktički do zadnjeg daha za svaki daljnji plasman. Također su i juniori pokazali svoju dobru pripremljenost u ovoj nadasve čvrstoj borbi, dok su stariji kadeti vodili također vrlo lijepe borbe u polu kontaktnoj disciplini kick lighta.

Naša seniorka Anamarija Čvrk-54kgkg, dobila je u polufinalu vrlo dobru Anđelu Pandža(Mornar-Split),inače izvrsna natjecateljica i prvakinja države iz tajlandskog boksa, teakwndoa..Djevojke su vodile oštru borbu u sve tri runde koju je Ana izborila s 3:0. pritom je zaradila i manju povredu ispod oka koja se morala sanirati. U finalu je naišla na odlično raspoloženu Anu Filipović iz ZG(Spartak Gym) inače višestruku prvakinju hrvatske i reprezentativku koja tijekom cijele borbe držala inicijativu i pobijedila. Naša Ana je pružila odličan otpor u sve tri runde, no nije bilo dovoljno za odličnu Anu Filipović. Sve čestitke Ani na osvojenom državnom srebru.

Zlatna Tara Gačeša u starijoj kadetskoj konkurenciji – 60kg, pokazala je da se može nositi sa cjelokupnom hrvatskom konkurencijom na jedan vrlo kvalitetan način i da bi još nekim potvrdama na drugim turnirima mogla ove godine ući u hrvatsku kadetsku reprezentaciju za nastup u Dablinu u ovoj disciplini. Ona je na putu do zlata pobijedila u polu finalu Naomi Dvornik (Pit Bull-Split) s 3:0; u finalu Elenu Čvek (Njinja-Zabok) također s 3:0. Pokazala je svoju vrlo dobru tehničku i kondicijsku pripremljenost.

Srebrna Anđelina Filipović u skupini – 55kg. u četvrt finalu je svladala Doris Suvaj(Buje)3:0;u polu finalu Viktoriju Pekas (Labin ) 3:0, dok je finale izgubila od bolje Ane Jović(Sušak – RI) 0:3. Anđelina je pokazala veliku borbenost ,dobro tehničko stanje..no falilo joj je malo više kondicije za tri iscrpljujuće borbe. U finalnoj borbi nije mogla pronaći pravo rješenje za prilaz višoj i dobro tehnički potkovanoj Ani Jović. (izvještaj J. Cerovec)