Sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U kutinskoj Gradskoj vijećnici održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća kojoj je nazočila i zamjenica gradonačelnika  Ivana Grdić sa suradnicima iz UO za društvene djelatnosti te i na taj način podržala rad Dječjeg gradskog vijeća kao znak uključivanja djece i dječjih potreba i želja u projekte Grada, a sve s ciljem unapređivanja života najmlađih sugrađana.

Na aktualnom satu Dječjeg gradskog vijeća na pitanja vijećnika odgovarali su zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić, pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić i Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti i socijalnu skrb.
Voditeljica Vijeća je Marija Roško koja u radu s djecom potiče propitivanje, razmišljanje i suradnju unutar djelokruga Dječjeg gradskog vijeća. Vijećnici su tako postavljali pitanja vezano uz stanje na dječjim igralištima u gradu i mogućnostima ulaganja u njih. Zanimalo ih je i kada će novoizgrađeno igralište kraj Tehničke škole biti otvoreno za građane te je na pitanje putem telefonskog poziva odgovorio ravnatelj srednje škole Ante Dževlan. Na samom igralištu u tijeku je postavljanje zaštitne ograde na igralištu i zbog sigurnosti je igralište  trenutno zaključano, a po završetku radova bit će otvoreno i dostupno svim građanima.

Učenike je  posebno zanimalo opremanje s mrežama i u OŠ Banova Jaruga izgradnja zaštitne ograde na južnom dijelu igrališta i opremanje dječjeg parka s rekvizitima (ljuljačke i klackalice). S obzirom na to, dogovorena je podrška Grada i škole u opremanju koševa s mrežama.

Vijećnici iz OŠ S. Kefelje uputili su prema Gradu i upit o ocrtavanju pješačkih prijelaza.

Vijećnici su pohvalili i  postavljene kućice s knjigama na nekoliko mjesta u gradu, ali su i primijetili da se na šetnici u Parku 56. bojne redovno kućice devastiraju, a takav slučaj je primijećen i na Trgu dr. F. Tuđmana.

Na spomenutoj sjednici donijet je plan i program rada za ovu godinu te je održana i  radionica u suradnji sa Zakladom Sandra Stojić na temu nadolazećeg blagdana Uskrsa.

Djeca su na radionici izrađivala čestitke šarenih motiva kojima će razveseliti korisnike jednog Doma za umirovljenike u Kutini. Korisnici će uz prigodnu čestitku i simbolični poklon dobiti i pismo malih vijećnika u kojem će toplim i srdačnim riječima zaželjeti sretne blagdane.

Hvalevrijedna gesta DGV-a kojom se mlađu populaciju potiče na solidarnost prema našim starijim i nemoćnim sugrađanima.(izvor:www.kutina.hr)