RK Moslavina pobijedila Karlovac

U subotnjoj utakmici 5. kola Paket 24 Premijer lige-Liga za ostanak, izborena je izuzetno vrijedna pobjeda kutinskih rukometaša na vrlo teškom gostovanju u Karlovcu. Time je nastavljen pobjednički niz RK Moslavina, od 7 pobjeda u nizu, te su jedini Premijer-ligaški klub ( od njih 16) koji je ostvario sve pobjede u nastavku prvenstva. 
No, nije u Karlovcu sve krenulo onako kako je trener Cikoja zamislio. Karlovac je naime već u 13. minuti imao plus četiri ( 8:4 ), a nekoliko puta njihova prednost bila je i pet pogodaka razlike. Na predah su odnijeli četiri gola viška (18:14). Ali, u drugom dijelu kao da je neka druga ekipa RK Moslavina izašla na teren. Malo po malo upornim i borbenijim pristupom stizali su prednost Karlovčana i u 49. minuti stigli do izjednačenja 24:24. Do vodstva su pak stigli u 54. minuti 26:27, nakon serije od tri pogotka u nizu. Domaćin je ipak nakratko vratio vodstvo na svoju stranu i u 56. bilo je 28:27. Ali onda stiže novi uragan u izvedbi kutinskih rukometaša od 0:4, i još jedna potvrda sjajne forme u posljednja dva mjeseca.  

Velike pohvale idu cijeloj ekipi i stručnom stožeru,a posebno vrijedi istaknuti sjajnu izvedbu Mihaljevića (7 pogodaka), Kligla (7 pogodaka), Horvata (5 pogodaka) i Vučelića (4 ), te Vozaba (4), Crnojevića(3), Slukana(1), Mudrinjaka (9 obrana), Lukesa, Mrkalja, Frdelju (1), Kristića, Vidoša, Masneca, Bartu i Daničića. Kod RK Karlovca vrijedi istaknuti D. Smojvera koji je zabio 10 pogodaka. 
Ovom pobjedom RK Moslavina  nakon 5 odigranih kola u Ligi za ostanak zauzima odlično 4. mjesto s osvojenih 16 bodova na tablici Lige za ostanak. Bjelovar i Trogir imaju samo bod više, a Zamet 3, kao prvoplasirani. 5. i 6. mjesto zauzimaju Karlovac i Dubrava s 14 ,a slijede sedmoplasirani Rudar s 11 bodova, 8. mjesto drži Umag s 10, deveta Spačva s 9 bodova i posljednji Dubrovnik sa samo 3 boda.

“Sljedeće kolo na rasporedu je u subotu  02.04. , a u goste nam stiže ekipa RK Umag. Par dana nakon utakmice sa Umagom,točnije u srijedu 06.04 putujemo u Poreč na utakmicu četvrt-finala KUP-a”, poručio je Boris Gutrung, direktor RK Moslavine. (foto: RK Moslavina)