Promocija knjige “Garićgradska kronika”

U kutinskom Muzeju Moslavine održana je promocija knjige “Garićgradska kronika” autorice dr. sc. Silvije Pisk.
 Ovo je nova knjiga autorice koju su predstavili njezini kolege s Odsjeka povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc Ivica Prlender i dr. sc. Hrvoje Gračanin
 

 Knjiga je, kako i sam naziv kaže, kronika o Gariću kroz koju čitatelji imaju priliku upoznati se pobliže s kasno srednjovjekovnom utvrdom koja se nalazi u našoj blizini.
 

Kako su rekli recenzenti, knjiga o Gariću je pitka, zanimljiva i na jednom mjestu sadrži sve poznate izvore koji su vezani uz povijest Garića. Garić grad je zanimljivo područje za povjesničare, a dr. Silvija Pisk posebno je upoznata s ovom temom budući da i sama dolazi iz moslavačkog kraja i s temom Garić grada kroz povijest bavi se dugi niz godina.


 Kako je istaknula autorica u predgovoru, uz Garić ju vežu uspomene i dogodovštine jer mnogi Moslavčani su vezani uz ovu utvrdu. Često ju posjećuju i nastoje popularizirati obilazak ovoga, poviješću bogatoga, kraja.
  

Knjiga “Garićgradska kronika” namijenjena je svima onima koji žele saznati nešto više o povijesti Garić grada, a nakon čitanja ove knjige zasigurno će poželjeti i posjetiti ovu utvrdu na sjeveru Moslavačke gore, na kojoj se posljednjih godina uz pomoć konzervatora, ali i brojnih volontera, učinilo puno kako bi ju se sačuvalo od propadanja.
 Posjetitelji promocije pozdravili su vrijednost jednog ovakvog istraživanja dr. Silvije Pisk koje je rezultiralo knjigom, čuvajući stare i dajući uvid u nove spoznaje vezane uz povijesnu utvrdu.