Proglašeni najuspješniji sportaši SMŽ za 2021. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u Sisku je 16. ožujka održana svečanost proglašenja najuspješnijih županijskih sportaša u 2021. godini.

Na početku, na uvjete u kojima su postignuti rezultati u protekloj godini podsjetio je Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ: „Sport naših natjecatelja jednostavno je bio obezglavljen, nije imao mogućnosti sudjelovati u onakvom obimu kako je to obično i predviđeno. Naši sportaši, upravo iz tih razloga, obzirom na sve te nedaće koje su nas zadesile, postigli su jako dobre rezultate.“-rekao je i dodao kako vrednovanje ovog rezultata ujedno je i poticaj za još bolje u ovoj, 2022.godini, ukratko predstavivši i plan Zajednice.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora sportašima i njhovim trenerima, roditeljima te sportskim djelatnicima čestitao je  Hrvoje Balen, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport.

Sportašima je na uspjehu čestitao i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak: „Svaki puta kada branite boje vaših klubova, bilo da se radi o individualnom ili momčadskom i ekipnom sportu, vi predstavljate Sisačko-moslavačku županiju i vaši sjajni rezultati čine nas ponosnima. Ove nagrade samo su djelić izraza ponosa i zahvalnosti koju osjećamo  i nadam se da će biti poticaj za vaš ustrajan rad u budućnosti i da nastavite sa sjajnim rezultatima na ponos svih vas.“- rekao je tom prilikom župan.

Najuspješnija sportašica je Sara Pejak, članica Kuglačkog kluba „Siscia“ Sisak i Hrvatske kuglačke reprezentacije U-18, a najuspješniji sportaš Pavel Pukavec, član je Hrvačkog kluba „Petrinja“. Najuspješnija ženska ekipa je ekipa Kuglačkog kluba „Siscia“, a najuspješnija muška ekipa je momčad Rukometnog kluba „Moslavina“ Kutina, dok je najuspješniji trener Željko Jambrović iz Gimnastičkog kluba „Petrinja“.

Proglašene su i sportske nade, a to su: Lana Pezić iz Hrvačkog kluba „Petrinja“, Paula Kovačević iz Atletskog kluba „Sisak“,

Tija Petrinec i David Oparić iz Atletskog kluba „Moslavina“ Kutina, Zoja Šaban iz Streljačkog kluba „HVIDR“-a Sisak, Roza Jelčić, Sara Stojaković i Lucija Ferčić iz Karate kluba „Tigar“ Sisak, Borna Klobučar iz Kickboxing kluba „Glina“, Franko Slota iz Streljačkog kluba „Magnum“ Kutina, Matija Slanac iz Gimnastičkog kluba „Petrinja“, Vanja Burmudžija iz Kickboxing kluba „Kutina“ te Patrik Krmpotić iz „Jasenovačkog atletskog kluba“.

Također, dodijeljene su i nagrade sportašima s invaliditetom, naime,  olimpijski ciklus poremetila je pandemija, te su prošle godine na Paraolimpijskim igrama u Japanu sudjelovali sportaši iz Atletskog kluba „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom iz Kutine stoga su dobili nagradu za “Promociju Sisačko-moslavačke županije i poseban doprinos radu osobama s invaliditetom“.

Njihovi članovi dobili su i pojedinačne nagrade, Ana Gradečak najuspješnija je sportašica, Matija Sloup najuspješniji sportaš, dok je Mihovil Rendulić dobio nagradu za najuspješnijeg trenera sportaša  s invaliditetom za 2021. godinu.