Popovački rukometaši izborili županijsko natjecanje

U organizaciji Školskog sportskog saveza grada Kutine, u Sportskom centru Kutina, održano je međugradsko natjecanje u rukometu za djevojčice i dječake 5. i 6. razreda osnovne škole.

Na natjecanju su sudjelovale školske rukometne ekipe djevojčica i dječaka OŠ Banova Jaruga, tri osnovne škole iz Kutine; OŠ Vladimira Vidrića, OŠ Mate Lovraka i OŠ Zvonimira Franka te dvije osnovne škole iz Popovače; OŠ Zorke Sever i OŠ Popovača. Odigrano je ukupno 12 utakmica. Nakon razigravanja po skupinama, finala su izborile dvije ekipe iz Popovače. U finalu djevojčica za 1. mjesto borile su se OŠ Popovača i OŠ Vladimira Vidrića, a u finalu dječaka OŠ Zorke Sever i OŠ Vladimira Vidrića. Nakon zanimljivih finalnih utakmica konačnu pobjedu i prolazak na Županijsko natjecanje osigurale su ekipe OŠ Popovača u kategoriji djevojčica i OŠ Zorke Sever u kategoriji dječaka.
Posebno veseli činjenica da su i djevojčice i dječaci, koji su nositelji svojih školskih ekipa, članovi rukometnog kluba ŠRK Moslavac što je dokaz kvalitetnog rada u našem domaćem klubu. Jasno je da, s ovakvim sportašima, rukomet u Popovači čeka svijetla budućnost.

„Čestitamo našim rukometašicama i rukometašima na izvrsnom uspjehu i želimo im sreću na županijskom natjecanju koje će se održati u OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima; 1. travnja za djevojčice i 13. travnja za dječake!“ – poručuju iz Grada Popovače.