Popovača u uskrsnom ruhu

Turistička zajednica Grada Popovače započela je s uskrsnim uređenjem užeg centra Grada.

Poznati popovački kružni tok i ovaj puta krasi velika pisanica koju su  tradicijskim motivima Moslavine i likom uskrslog Isusa oslikali članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“, dok se na trgovima nalaze dekoracije koje su izradili polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića, Osnovne škole Popovača, Osnovne škole Zorke Sever te Knjižnice i čitaonice, a postavljeni su uz pomoć djelatnika Komunalnih servisa Popovača.

„Za uskrsno uređenje iskorišten je i dio dekoracija iz prošlih godina, tako da je potrošen minimalan financijski iznos za njihovu reparaciju, a jedino je kupljen natpis „Sretan Uskrs“ koji stoji ispred crkve sv. Alojzija Gonzage. Osim sudionicima u izradi dekoracija zahvaljujemo i našim OPG-ovcima, obiteljima Kosar i Posarić te drugima na donaciji bala.“ – poručuju iz TZ Grada Popovače.

Uskrsni ugođaj i ove će godine obogatiti aktivnosti koje se pripremaju, kako za najmlađe, koje očekuju uskrsni mađioničari sa slatkim poklončićem, tako i za one nešto starije koji će se i ovoga puta družiti uz ribice i Uskrsnu sajam na Veliki petak.